Zaključak orijentacijske sezone 2022.

Ispis
Objavljeno Ponedjeljak, 31 Listopad 2022

Prošli vikend su u organizaciji OK Međimurje kod toplica sv. Martin, Murskom Središću i Čakovcu održana završna natjecanja za Kup Hrvatske i Sprint kup Hrvatske. Tijekom godine je održano 11 utrka za Kup Hrvatske i 5 trka za Sprint kup Hrvatske. Za ukupnog pobjednik Kupa Hrvatske ponovno se vodila borba između OK Vihor i OK Kapela koji se mogu pohvaliti i s najvećim brojem natjecatelja. OK Vihor je uspješno ponovio prošlogodišnju pobjedu.

Treće mjesto zauzeo je OK Japetić koji ima najveći broj osvojenih zlatnih medalja po kategorijama, naime čak deset od 21! Pojedinačni pobjednici u kupu Hrvatske kod seniora su Antonija Orlić (OK Bjelovar) i Josip Vujanić (OK Japetić). Kod juniora ukupno zlato su osvojili Zdenka Petra Štambuk (OK dr. I. Merz) i Jakov Lesjak (OK Japetić). U sprint kupu pobjednici su Antonija Orlić (OK Bjelovar) i Matija Razum (OK Japetić), u seniorima, te Zdenka Petra Štambuk (dr. I. Merz) i Jakov Lesjak (OK Japetić) kod juniora.

Službene rezultate za 2022. godinu očekujemo uskoro.

Najvrjedniji klub bio je OK Međimurje i Vladimir Tkalec koji su organizirali osam orijentacijskih utrka za kalendar. O-BrOČ, trodnevno natjecanje u organizaciji OK Maksimir, koje se po peti put održalo na Braču, uz bezbroj Vivera, privuklo je orijentaciste iz čak 23 države. OK Jelen organizirao je, po mnogima, najzabavnije natjecanje ove godine: labirint orijentaciju "V tuđoj kuruzi".

Za one neumorne OK Japetić i ove zime organizira 12 utrka zimske lige - otvoreno za sve orijentaciste, a sredinom studenog OK Varaždin u suradnji s Mađarima provodi tečaj za organizatore orijentacijskih natjecanja.

 

Buy cheap web hosting service where fatcow web hosting review will give you advices and please read bluehost review for more hosting information.
Free Joomla Templates designed by Web Hosting Top