Matjaž na Svjetskom prvenstvu 2013. u Vuokattiju

Ispis
Objavljeno Petak, 16 Kolovoz 2013

Na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu u orijentacijskom trčanju u Finskoj za Hrvatsku je nastupio Matjaž Štanfel.

fotografija WorldOfO

Matjaž je nastupio u tri discipline - na dugim stazama, srednjim stazama te u sprintu.

Duge staze

Prvo natjecanje na programu su bile kvalifikacije na dugim stazama. U kvalifikacijama je nastupilo 94 natjecatelja, podijeljena u 3 kvalifikacijske skupine, a 15 najboljih iz svake skupine je išlo u finale.

Matjaž je nastupio u prvoj grupi. Na stazi dugačkoj 12,4 km s vremenom 82:01 zauzeo je 18 mjesto, a do finala su ga dijelile nešto više od tri minute. Rezultate kvalifikacija možete vidjeti ovdje.

Iz razgovora s Matjažem, a isto tako iz GPS praćenja proizlazi da su problematične bile dvije dionice. Prva je izbor varijante na 5. kontrolu, gdje je Matjaž u drugom dijelu odlučio spustiti se u močvaru umjesto da ostane na lijevom ili desnom brdu što ga je koštalo oko dvije minute. Nakon toga je na 8. kontroli nakon što je prošao kroz močvaru skrenuo previše desno te izgubio još oko dvije minute tražeći kontrolu. Na žalost te dvije greške su ga koštale plasmana u finale koji je bio vrlo blizu.

Sprint

U ponedjeljak 8. bile su kvalifikacije za sprint. Teren za natjecanje bio je naselje s gomilom skoro pa jednakih vikend kućica.

Matjaž je ponovno nastupio u prvoj grupi. Na stazi dugačkoj 3,7 km s vremenom 14:15 zauzeo je 19 mjesto. Premda su ga od finala dijelile 20 sekundi dojam je da mu je i bez sitne greškice na putu do 11 kontrole, za finale falilo još malo brzine.

fotografija WorldOfO

Rezultate možete vidjeti ovdje, a GPS praćenje Matjaževe skupine u kvalifikacijama ovdje.

Srednje staze

Zadnji nastup u Vuokattiju Matjaž je imao u četvrtak na kvalifikacijama na srednjim stazama. Staza dugačka 4,1 km mu nije legla i s vremenom 46:01 zauzeo je 27. mjesto u svojoj kvalifikacijskoj skupini.

Rezultate kvalifikacija za srednje staze možete vidjeti ovdje, a GPS praćenje Matjaževe skupine u kvalifikacijama ovdje.

Zvijezda prvenstva ponovno je bila Simone Niggli koja je dominirala u ženskom dijelu natjecanja.

Svi rezultati Svjetskog prvenstva

Karte Svjetskog prvenstva

GPS praćenje

 

 

Buy cheap web hosting service where fatcow web hosting review will give you advices and please read bluehost review for more hosting information.
Free Joomla Templates designed by Web Hosting Top