Hrvatska reprezentacija na Europskom prvenstvu u preciznoj orijentaciji

Ispis
Objavljeno Subota, 28 Svibanj 2016

U Češkom gradiću Jeseniku ovaj tjedan se održava Europsko prvenstvo u orijentaciji i Europsko prvenstvo u preciznoj orijentaciji.

Fotografija: Ivo Tišljar

Hrvatska sudjeluje na ovom potonjem a članovi reprezentacije su Jasminka Cindrić-Perković, Zdenko Horjan, Tomislav Varnica, Dalibor Perković i Ivo Tišljar.

Do sada su održane dvije discipline - štafeta i TempO, a danas je na programu drugi dio PreO natjecanja.

U štafetnom natjecanju, koje je održano u utorak, prvaci su postali Talijani ispred štafete Švedske i Slovačke. Slijede Portugal, Norveška, Finska, Mađarska, Latvija i Hrvatska u sastavu Zdenko Horjan, Tomislav Varnica i Ivo Tišljar na devetom mjestu. Nastupilo je 26 štafeta, s time da su za neke zemlje nastupile dvije štafete. U para kategoriji je pobijedila štafeta Švedske ispred Češke i Rusije.

U srijedu je održano TempO natjecanje. Ujutro su bile kvalifikacije iz kojih je po 18 najboljih išlo u finale koje je održano istog dana popodne. Novi prvak je Čeh Pavel Kurfürst ispred Martina Julluma iz Norveške i Jána Furucza iz Slovačke. Za Hrvatsku su nastupili Zdenko Horjan koji je u kvalifikacijskoj skkupini B zauzeo 19. mjesto i Tomislav Varnica koji je u kvalifikacijskoj skupini A zauzeo 25. mjesto. U TempO natjecanju je ukupno nastupilo 87 natjecatelja.

U četvrtak je bilo pokazno natjecanje, a jučer u petak i danas u subotu je na programu PreO natjecanje. Nkon prvog dana u vodstvu je Šveđanin Stig Gerdtman. Drugi je Finac Jari Turto koji također ima sve točne odgovore na stazi. Na trećem mjestu je Šveđanin Jens Andersson s jednom greškom kao i Norvežanin Martin Jullum. Najbolji od Hrvata je bio Zdenko Horjan s dvije greške na 13. mjestu. Obzirom da jednaki broj grešaka imaju natjecatelji od 5. do 16. mjesta to je vrlo dobar rezultat koji otvara mogućnosti za napredak drugoga dana natjecanja.

Tomislav Varnica je s 4 greške trenutno na 26. mjestu, Dalibor Perković je s istim brojem grešaka na 41. mjestu, a Jasminka Cindrić-Perković s 8 grešaka na 77. mjestu od 88 natjecatelja.

U para kategoriji nakon prvog dana vodi Šveđanin Ola Jansson ispred Ukrajinca Vladyslava Vovka i još Jedno Šveđanina Michaela Johanssona.

Organizatori su prvog dana natjecanja imali vrlo velike probleme s rezultatima koji su kasnili i još k tome u nekoliko navrata bili ispravljani, no sada se stanje izgleda stabiliziralo. Danas uživo možete pratiti rezultate naših reprezentativaca.

Europsko prvenstvo u preciznoj orijentaciji

Rezultati uživo

Buy cheap web hosting service where fatcow web hosting review will give you advices and please read bluehost review for more hosting information.
Free Joomla Templates designed by Web Hosting Top