SP u preciznoj orijentaciji - Poljska 2022.

Ispis
Objavljeno Nedjelja, 24 Srpanj 2022

Svjetsko prvenstvo u preciznoj orijentaciji za 2022. godinu održano je od 19. do 23. srpnja u Poljskoj. Jelenia Gora, gradiću na jugozapadu države. Hrvatsku si predstavljali Iva Lovrec, Jan Gobec, Damir Gobec i Tomislav Varnica.

Dvodnevno natjecanje PreWtoc TrailO Adventure, 16.i 17. srpnja, izborna vrsta iskoristila je kao pripreme za nadolazeće prvenstvo. 

Suprotno ustaljenom rasporedu, prvo natjecanje ovogodišnjeg prvenstva bila je štefeta. 20. srpnja, Hrvatska je nastupila u sastavu D. Gobec, Varnica i Lovrec te zauzela 16. mjesto između 21 reprezentacije. Natjecanje je obilježeno jednostavnijim PreO dijelom i nešto zahtjevnijim i diskutabilnim TempO djelom koji je bio i predmetom 4 žalbe.

21. srpnja na rasporedu je bila disciplina TempO. Svih četvoro hrvatskih reprezentativaca nastupilo je u jutarnjim kvalifikacijama. Iva Lovrec se kvalificirala za popodnevno finale sa 17. mjestom u kvalifikacijskoj grupi B. U istoj grupi Tomislav Varnica je ostvario plasman na 42. mjesto dok je u kvalifikacijskoj grupi A, Damir Gobec na 43. poziciji bio pet mjesta ispred Jana Gobeca. Sva trojca su ostala bez finala.

Finalno natjecanje Iva Lovrec je je okončala na 27. mjestu.

Kvaliteta TempO natjecatelja evidentno je skočila u odnosu na dosadašnja prvenstva. Do sada je bilo dovoljno za ulazak u finale prosjek odgovora oko 40 sekundi sa četiri greške. Sada je Iva Lovrec sa istim tim prosjekom i tri greške bila blizu ispadanja u kvalifikacijama. Dodatan razlog većoj kvaliteti natjecatelja je i povećanje kvota uvedeno ove godine.
Disciplina koja obično otvara prvenstvo ovoga puta ga je zatvorila. PreO po ustaljenom programu odvijao se u dva dana. 22. i 23. srpnja između 107 natjecatelja najuspješniji Hrvat bio je Tomislav Varnica na 40. poziciji. Slijedila ga je Iva Lovrec sa dva boda manje na 48. mjestu. Jan Gobec zauzeo je77. mjesto, dok se Damir Gobec smjestio na 84. poziciji. Organizatori su nas iznenadili sa velikim brojem kontrola/zadataka na malom prostoru što je dodatno zahtijevalo pažnju i koncentraciju na pravilno i točno perforiranje.

Direktor reprezentacije Tomislav Varnica

Buy cheap web hosting service where fatcow web hosting review will give you advices and please read bluehost review for more hosting information.
Free Joomla Templates designed by Web Hosting Top