Alpe Adria orienteering kup - München, Njemačka

Ispis
Objavljeno Ponedjeljak, 20 Lipanj 2022

Prvog dana Alpe Adria kupa održan je zanimljiv (neslužbeni) sprint uz Olympiastadion u Münchenu. Pokazalo se da je na međunarodnim natjecanjima tehnika orijentiranja odlučujući faktor iako je sprint najbrža disciplina. Troje Hrvata se plasiralo na postolja: Zdenka Petra Štambuk bila je druga u W18, dok su Dora Vukelić (W18) i Luka Gojmerac (M16) zauzeli treća mjesta. Odlični su bili i Majda Vidaković na 4. mjestu u W18 i Paola Rako na petom mjestu u W16. Kod elitaša ponovno su cure bolje plasirane: Iva Štambuk bila je 10. dok je kod muških najbolji bio Filip Vujanić na 14. mj. Veterani su bili blizu postolju: Franjo Budi (M45) 4. mj. Tena Sakar Vukić (Ž35) 4. mj. Dunja van de Riet (M45) 4. mj. i Ivana Gobec (Ž45) 5. mj.

Drugi dan održana je štafeta s malo proširenom kartom od prvog dana uz Olympiastadion u Münchenu. Najbolji plasman je ostvarila veteranska štafeta u MW35 (Bijelić, Sakar--Vukić i Ocvirk) sa 4. mjestom. Juniori (Jurač, Rako, J. Lesjak) su zauzeli 6. mj. što je plasman u prvoj trećini. Seniori (J. Vujanić, Horvat, Razum) završili su na 7. mj. Seniorke (ZP Štambuk, I. Štambuk i Jandrečić) bile su 10.

Trećeg dana održane su duuuge staze po lijepom i sunčanom vremenu na + 32C Naša najbolja kadetkinja Paola Rako napravila je izvrstan rezultat i sa samo 13 sekundi zaostatka za pobjednicom Nelom Eržen iz Slovenije osvojila srebrnu medalju. Rezultat je ostvaren u konkurenciji 22 natjecateljice iz Njemačke, Švicarske, Italije, Mađarske, Slovenije, Hrvatske. Zdenki Petri Štambuk je medalja u mlađim juniorkama (W18) izmakla za 4 sek te je zauzela 4. mjesto. Odlične su bile i Dora Vukelić (W18) i Dora Delić (W16) na 5. mjestu. Kod dečkih najbolji rezultat ostvario je Jakov Lesjak (M18) na 10. mjestu. Kod muških elitaša Josip Vujanić (20. mj.), Lobel Horvat (23.mj.) i Filip Vujanić (26.mj.) plasirali su se svi u prvoj polovici. Kod elitašica Iva Štambuk zauzela je 22. mjesto. Veterani su osvojili dvije medalje: Tena Sakar Vukić 2 mj. u W35 i Edi Ocvirk 3. mj. u M45. Natjecanje se sutra nastavlja sa srednjim stazama, a očekuje nas još jedan sunčan i vruć dan.

Zadnjeg dana održano je natjecanje na srednjim stazama. Zanimljiv teren, sa manje porezanog granja i više detalja uz specifičnu vegetaciju vezano uz drevne čretove i staze koje su zahtijevale koncentraciju do cilja. Kod mlađih jedino postolje ostvarila je Zdenka Petra Štambuk sa trećim mjestom u W18. Među prvih šest su se plasirale ponovno odlične Paola Rako (W16) i Dora Vukelić (W18). Kod dečkih najbolje rezultate ostvarili su Teo Mahović (M16) i Jakov Lesjak (M18) sa 11. mjestom. Odlično 8. mjesto kod elitašica zauzela je Nola Jendrečić. Kod muških elitaša Lobel Horvat (17.mj.) Josip Vujanić (19. mj.), i Filip Vujanić (22.mj.). Najbolja veteranka bila je Tena Sakar Vukić koja je osvojila srebro u W35.

UKUPNI POREDAK: Hrvatska je zauzela 5. mjesto, a pobijedila je Bavarska. Pojedinačno su PAOLA RAKO (W16) i ZDENKA PETRA ŠTAMBUK (W18) osvojile drugo mjesto, a DORA VUKELIĆ (W18) treće mjesto. Tena Sakar Vukić je kod mlađih veterankih osvojila srebro za Hrvatsku.

Buy cheap web hosting service where fatcow web hosting review will give you advices and please read bluehost review for more hosting information.
Free Joomla Templates designed by Web Hosting Top