Svjetsko prvenstvo - WOC Kolding, Danska 2022.

Ispis
Objavljeno Petak, 01 Srpanj 2022

Izborna vrsta Hrvatske, u sastavu Antonija Orlić i Matija Razum, sudjelovala je od 22. 30. lipnja 2022. godine u Koldingu - Danskoj, na Svjetskom prvenstvu u orijentacijskom trčanju.

U nedjelju 26. lipnja je Sprint štafetom počelo premijerno izdanje Sprint svjetskog prvenstva u orijentaciji (WOC). Rezultati: 1. Švedska (Lina Strand, Max Peter Bejmer, Gustav Bergman, Tove Alexandersson) 2. Velika Britanija (Charlotte Ward, Ralph Street, Kris Jones, Megan Carter Davies) + 1.02 3. Norveška (Ane Dyrkorn, Lukas Liland, Kasper Harlem Fosser, Andrine Benjaminsen) + 1.41 4. Švicarska + 1.47 5. Danska + 1.49 6. Francuska + 1.52.

Knock-out sprint: Pobijedili su favoriti Tove Aleksandersson (SWE) i Matthias Kyburz (SUI). Naši su se dobro držali: Matija Razum je u kvalifikacijama zauzeo 21. mjesto od 34. sa 23. sek. zaostatka za 12. mjestom koje je vodilo u finalni dio. Antonija Orlić je na početku napravila veću grešku te je na kraju zauzela 27. mjesto od 31. natjecateljice. U ukupnom poretku Antonija Orlić zauzela je 79. mjesto od 93. a Matija Razum 61. od 102.

Sprint: Kasper Fosser (Norveška) i Megan Carter Davies (Velika Britanija) osvojili su zlatne medalje u sprintu na Svjetskom prvenstvu u orijentacijskom trčanju (WOC) 2022. u Danskoj – posljednjoj utrci prvenstva.
Fosser je opravdao ulogu glavnog favorita uoči utrke i odnio zlato ispred Gustava Bergmana (Švedska) i Yannicka Michielsa (Belgija). Kod žena Tove Alexandersson (Švedska) napravila je dvije greške, kakve mi obični smrtnici radimo na svakoj drugoj trci, i izgubila prvu utrku još od Svjetskog prvenstva 2018. godine. Britanke su zato slavile dvije medalje: Alice Leake (Velika Britanija) osvojila je iznenađujuću brončanu medalju, dok je Švicarka Simona Aebersold uzela srebrnu medalju. 
Hrvatski natjecatelji se nisu plasirali u finale: Matija Razum je ponovno imao relativno dobru trku te je zauzeo 25. mjesto od 36. natjecatelja u svojoj kvalifikacijskoj skupini. Nedostajalo mu je 59 sekundi za plasman među prvih 15. i ulazak u finale. Antonija Orlić zauzela je 28. mjesto od 32. natjecateljice sa 9.35min zaostatkom za pobjednicom svoje skupine.

Buy cheap web hosting service where fatcow web hosting review will give you advices and please read bluehost review for more hosting information.
Free Joomla Templates designed by Web Hosting Top