Svjetsko juniorsko prvenstvo JWOC - Portugal

Ispis
Objavljeno Utorak, 12 Srpanj 2022

Aguiar da Beira - Portugal 

Po vrlo vrućem vremenu se u Carapitu u Portugalu održao O-sprint kojim je počelo Svjetsko juniorsko prvenstvo. Trka je zbog vrućine bila naporna i orijentacijski zahtjevna, što je tražilo maksimalnu koncentraciju do cilja. Iskusna Paula Pavlin zabilježila je stabilan nastup u disciplini koja nije njena jača strana, osvojivši 123. mjesto od ukupno 149. natjecateljica. Ovo joj je najbolji rezultat u toj disciplini do sada. Jakov Lesjak, koji je mlađi junior i ovo mu je prvi nastup na JWOC-u, je uz male poteškoće u orijentaciji zauzeo 142. mjesto od 157. orijentacista koji su startali. Kod žena je pobijedila Elisa Mattila iz Finske s 13 sekundi prednosti. Kod muških je pobjednik Axel Elmblad iz Švedske sa uvjerljivih 26 sekundi prednosti.

U srijedu se održava sprint-štafeta (Woman-Man-Man-Woman), disciplina koja je prvi puta u službenom programu, a u petak štafeta za muške i žene sa po tri člana. Naši neće nastupiti u službenom dijelu natjecanja. Sutra se trči prva službena mix sprint štafeta na JWOC-u. Naša ekipa će u neslužbenom dijelu trke trčati u mix sastavu s kolegama iz Srbije (Paula, Jakov, Milan i Eva). Organizator je na mukama jer je i dalje neizvjesno da li će biti šumske trke u subotu (i koju odabrati), ali unatoč tome čini sve da izađe u susret svim reprezentacijama. Zbog ekstremnih vrućina osigurane su dodatne količine vode svaki dan, a bazeni su besplatni. Atmosfera je unatoč svemu vrlo dobra.

Buy cheap web hosting service where fatcow web hosting review will give you advices and please read bluehost review for more hosting information.
Free Joomla Templates designed by Web Hosting Top